PIIRKONNA ETTEVÕTE 2013 nominendid

 

Ettevõte Müügitulu 2012 Kasum 2012 Töötajaid  
Aqva Hotels OÜ  3 738 941  215 969 112
Karja Pagariäri OÜ  815 672  3 362 37

Aqva Hotels OÜ - võitja
Loe artiklit võitjaga »

Aqva Hotel & Spa on Rakvere kesklinnas asuv 120 hotellitoa, kuue moodsalt sisustatud seminarisaali ning vee- ja saunakeskusega lõõgastavat hoolitsust pakkuv spaa-keskus. Hotelli juurde kuuluvad ka 120-kohaline a`la carte restoran Fiore ja 85-kohaline lounge-restoran Fresco.

„Aqva spaa on eelkõige ühe unistuse täitumine. Unistuse täitumine, kus Rakvere elanikud ei pea sõitma mitmesaja kilomeetri kaugusele, et tervislikult veemõnusid nautida. Ja et tänu spaale elu väikelinnas ei hääbu, vaid saab sisse uue hoo. Nüüd saavad kõik aru, et Rakvere on väga sobilikus kauguses nii Tallinna lennujaamast, sadamast, 200 000 elanikuga Ida–Virumaast kui ka Tartust, samuti jääb see Peterburist saabujatele tee peale,“ räägib Aqva Hotels OÜ juhatuse liige Roman Kusma.

Kohe alguses pandi paika eesmärk olla Eesti parim spaa, mis väljenduks tasemel teenustes ning kvaliteedi ja hinna suhtes. 2008. aastal, kui Aqva spaa avati, oli majandus nii suures languses, et omanikud said tunda masu laastavat mõju. See aga elati üle kvaliteeti langetamata.

Täna on Aqva spaa oma 130 töötajaga üks suurimaid piirkonna tööandjaid. Hotellis on aastas üle 50 000 ööbimise ning vee- ja saunakeskuseses 150 000 külastust. Samas elab Rakveres 16 000 inimest.

Pärast mõningast tegutsemist sai selgeks, et hotellis jääb tube väheks ja napib konverentsiruume, seega avati 2013. aastal hotelli juurdeehitus 45 toa ja konverentsikeskusega.


Karja Pagariäri OÜ

Saaremaal Leisi vallas Karja külas asuva Karja Pagariäri peamiseks tegevusalaks on leiva- ja saiatoodete küpsetamine, umbes 80% toodangu kogumahust moodustab rukkileib. Kodumaisel erakapitalil põhinev ettevõte on tegutsenud üle 20 aasta.

„Töötame selle nimel, et pakkuda Saaremaa ja ka kogu Eesti inimestele kvaliteetset ning traditsioonilist rukkileiba. Leiva valmistamisel oleme au sees hoidnud just Saaremaale omaseid traditsioone ning ühendanud nendega tänapäevase tehnoloogia. Näiteks kasutame ainult Saaremaa talunike kasvatatud rukkist Saaremaal jahvatatud rukkijahu ning teeme suure osa oma tööst käsitsi,“ räägib Karja Pagariäri juhataja Aivo Kanemägi. „Tootearenduses püüdleme selle poole, et meie tooted oleksid omanäolised ja erineksid suurtootjate omast – sellega olemegi leidnud oma niši.“

Väiketootjale omaselt on Karja Pagariäri väga paindlik ning arvestab klientide soovide ja eelistustega. Sihtgrupp on lai, aga tooteid tehakse ka konkreetsetele klientidele. Praegu toodetakse umbes 80 nimetust leiba-saia. Ettevõtte suurim vara on Kanemägi hinnangul pagariäri töötajad, keda tänaseks on ligi 40.

Karja Pagariäri müüb oma tooteid üle Saare maakonna, samuti Tallinnas, Pärnus, Tartus, Viljandis, Keilas ja Lihulas. Toodangu laiali vedamisega tegeleb ettevõte valdavalt ise.


Fellini Kohvik OÜ

Fellin on 2012. aasta detsembris Viljandi kesklinnas avatud kohvik-restoran, mis on korraga nii koduselt lihtne kui meeliülendavalt pidulik ning kuhu on oodatud kõik inimesed, kes kohviku sinisest uksest sisse astuvad.

„Fellin on loodud sooviga ühendada endas kohvikule omased maitseelamused vestluste, muusika, luule ja toiduklubiõhtutega. Kuna kohvikud on olnud läbi aegade mõeldud kohvi joomiseks, inimeste ja kultuuri kohtumispaigaks, siis püüame seda ideed edasi kanda – see on kahjuks paljudes kohvikunimelistes asutustes tänaseks kaduma läinud,“ vastab kohviku perenaine Gea Melin küsimusele, mis eristab Fellinit teistest toidukohtadest.

60 inimest mahutavas kohvikus ei kasutata aseaineid ja toidupulbreid, vaid muna on ikka muna ja või on või. Võimalikult palju tarvitatakse kohalike talunike toodangut ning üle poole toorainest tuleb toiduvõrgustiku OTT kaudu. Lisaks maitsvale kohalikule toidule on menüüs hea Itaalia kohv, hoolikalt valitud veinid, mitmed õllesordid ja kokteilid. Keskne idee on pakkuda inimestele elamusi, mistõttu kohviku juhtkond korraldab ka kultuuri- ja muusikaüritusi.

Kohvikus Fellin saab teha kohvisõbrast (kuid rahaliselt mitte nii edukale) tudengile teene ning osta kohv talle valmis ja panna see ootele, kuni ta kohvikusse tuleb.